Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
9 °C 37%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Δεν ξανάγινε: Ρεκόρ 30ετίας στην αντικυβερνητική βία στις ΗΠΑ
Ημερομηνία: Σήμερα 28/4/2026, 10:24 - Εμφανίσεις: 15



Φαίνεται πως επί ημερών δεύτερης προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, οι ΗΠΑ βιώνουν μια περίοδο με όλο και περισσότερα επεισόδια που συνδέονται με αντικυβερνητική βία, καθώς και σχέδια επιθέσεων κατά της κυβέρνησης από το 1994, σύμφωνα με το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.

Για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια, προέρχονται σε μεγαλύτερο αριθμό από «εξτρεμιστές της αριστεράς παρά της δεξιάς», σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου, στα οποία παραπέμπει άρθρο της The Wall Street Journal.

Από τις 20 επιθέσεις και σχέδια που καταγράφηκαν το 2025, το κέντρο κατηγοριοποίησε τις 10 ως προερχόμενες από την άκρα αριστερά και τις οκτώ από την άκρα δεξιά.

Να υπενθυμιστεί ότι το Σάββατο 26 Απριλίου, ένας ένοπλος όρμησε σε σημείο ελέγχου ασφαλείας στο Δείπνο των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

Πολλοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης ήταν παρόντες, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου Τραμπ, του Αντιπροέδρου JD Vance, του Διευθυντή του FBI Kash Patel και αρκετών μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Όλοι απομακρύνθηκαν γρήγορα από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Η βία από την άκρα δεξιά έχει επίσης αυξηθεί.

Μια Δημοκρατική πολιτειακή βουλευτής και ο σύζυγός της σκοτώθηκαν στη Μινεσότα τον περασμένο Ιούνιο.

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε τον Αύγουστο, όταν ένας άνδρας που είχε επικρίνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 πυροβόλησε 500 φορές έξω από τα κεντρικά των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Σε σύνολο, τρία άτομα σκοτώθηκαν το 2025 σε επιθέσεις που χαρακτηρίστηκαν ως ακροδεξιές, ενώ ένα πέθανε μετά από επίθεση που κατατάχθηκε στην άκρα αριστερά.

Η κατηγοριοποίηση των εξτρεμιστικών επιθέσεων είναι ασαφής διαδικασία.

Τα δεδομένα του CSIS ταξινομούν τις επιθέσεις με βάση τις πολιτικές τάσεις όπου είναι δυνατόν, βασιζόμενα σε δικαστικά έγγραφα και δημοσιογραφικές αναφορές της εποχής.

Οι δράστες συχνά δεν συμπεριλαμβάνονται σε σαφείς κατηγορίες.

Κάποιες επιθέσεις εναντίον π...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
9 °C 37%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies